Лице

7/26/2017

Защо е нужна дълбока хидратация

Какво трябва да знаете за хидратацията, за да имате здрава кожа

Нашата кожа има няколко различни функции: да предпазва, регулира и чувства.

Дерматолозите препоръчват всеки ден да се използва хидратиращ продукт. Хидратиращите продукти трябва да включват съставки в един от трите различни класа, за да подпомогнат хидратацията на кожата: 1) овлажнител, 2) успокояващи съставки (емолианти) и 3) изолатори.

    Повече от половината или приблизително 60% от човешкото тяло се състои от вода. Няма съмнение, че водата е от съществено значение за оцеляването ни. Всъщност биохимичните и клетъчни процеси на човешкия организъм изискват вода, за да функционира. Водата работи по различен начин в различни органи, понякога действа като носител на хранителни вещества, среда за елиминиране на токсините, структурна поддръжка, както и термичен регулатор.

    Водата е ключов компонент и за кожата. Като най-голям орган, тя съдържа приблизително 64% вода. Нашата кожа има няколко различни функции: да предпазва, регулира и чувства. Тя е бариера срещу външните токсини, като патогени и химикали. Кожата също така регулира телесната температура и ни помага да усетим обкръжението ни. Като най-външната бариера на тялото ни, кожата регулира водното съдържание на организма чрез контролиране на трансепидермалната загуба на вода (преминаваща отвътре от тялото към външната страна през най-горния слой на кожата), както и чрез блокиране на проникването на вода отвън. Кожата, която не разполага с достатъчно количество вода, може да бъде суха, стегната, сърбяща и люспеста. Тя може също да изглежда и да се чувства груба и да няма блясък. Сухата кожа ще загуби мекотата и еластичността си, а може да започне и да разрушава целостта си, което би довело до повишен риск от инфекции. Дехидратираната кожа също носи повишен риск от развитие на видими бръчки.

    Фактори поддържащи хидратацията на кожата:

    Кожата остава хидратирана чрез различни методи. Stratum corneum (най-външният слой на кожата) предотвратява загубата на вода чрез своята структура от близко организирани липидни молекули. Също така съдържа естествени хигроскопични (водни) молекули, като естествени овлажняващи фактори, които абсорбират вода от околната среда.

    Ликозаминогликаните, или "GAG", също спомагат хидратацията на кожата. GAG работят за запазването и поддържането на кожни протеини, като колаген и еластин. GAG имат силни свойства за привличане на вода, които могат да помогнат за разпределянето на вода и водоразтворими молекули в дермата. Хиалуроновата киселина е обичайно използван GAG в продуктите за кожата поради свойството си да се свързва с влагата.

    Възможни причини за дехидратирана кожа:

    Изследванията показват, че 40-72% от хората имат сезонна суха кожа и/или на лицето. Кожата може да се дехидратира по два различни начина: недостатъчен прием на вода и прекомерна загуба на вода. Докато питейната вода очевидно е важна част от здравата кожа, тя може да не е достатъчно решение за справяне с дехидратацията на кожата. Недостатъчната кожна бариера ще увеличи загубава на вода през кожата във въздуха. Това е невидим и незабележим феномен, който се различава от потта, която може да се види и почувства. 

    Ежедневна овлажняваща грижа за суха кожа:

    Дерматолозите препоръчват всеки ден да се използва хидратиращ продукт. Хидратиращите продукти трябва да включват съставки в един от трите различни класа, за да подпомогнат хидратацията на кожата: 1) овлажнител, 2) успокояващи съставки (емолианти) и 3) изолатори.

    Успокояващите съставки свързват водата с роговия слой (най-външния слой на кожата). Тези съставки извличат влага от околната среда, но също я пренасят към по-дълбоките слоеве на кожата от повърхността. Емолиантите осигуряват на кожата меко, гъвкаво усещане. Този клас съставки остава на повърхността на кожата, смазва, намалява лющенето и подобрява цялостния външен вид.

    Изолаторите (оклузивни съставки) помагат за задържането на вода в кожата чрез забавяне на изпарението. Подобно на успокояващите, тези продукти остават на повърхността, създавайки тънък филм, който помага да се блокира загубата на вода. Докато преди време те се смятаха за причина за поява на бели и черни точки, вече знаем, че тези съставки не е задължително да запушват порите или да създават проблеми за кожата. 

    Изборът на продукти, които съдържат комбинация от овлажнители, омекотители и оклузивни съставки, може да помогне да се поддържа необходимата влага за здрава и млада кожа. По-долу сме изброили някои чудесни възможности, които да помогнат да запазите кожата си (особено ако е суха и чувствителна) хидратирана:

    Терапии:

HydraFacial - вижте повече

Ритуал за чувствителна кожа на Natura Bisse - вижте повече

    Продукти:

    •Информация за терапиите и продуктите може да получите на телефон: 0884 84 99 06

Natura Bisse NB ceutical tolerance cleanser – нежно почистващо мляко за въстановяване и хидратиране на кожата.

Natura Bisse NB ceutical tolerance toner – възстановяващ тонер, който балансира естественото PH на кожата и я изглажда.

Natura Bisse NB ceutical tolerance enzyme peel – мек и успокояващ ензимен пилинг. Революционно добър при почистването на суха или чувствителна кожа.

Natura Bisse NB ceutical tolerance recovery cream – подхранващ крем с лечебен ефект. Видимо омекотена, хидратирана и успокоена кожа още при първото нанасяне.

HydraFacial Britenol – иновативен комплекс с растителни екстракти, които елиминират микроциркулаторните промени на кожата и въстановяват хидробаланса. Кожата е видимо хидратирана, подмладена и по-нежна.

HydraFacial Antiox + - тази богата на фитонутриенти формула разполага с мощна комбинация от антиоксиданти, плюс изключителния TonePerfect комплекс, който детоксикира, защитава и възстановява кожата, като я прави по-здрава и красива.

HydraFacial Derma Builder – уникална формула от пептиди предназначена за подмладяване и изглаждане на текстурата и хидратацията на кожата.


ГАЛЕРИЯ

СПОДЕЛИ

обратно