Тяло

8/9/2017

Често задавани въпроси за Venus Legacy

FAQs Venus Legacy

Процедурите с Venus Legacy са безспорен лидер в полето на отслабването и подмладяването. Събрахме в една статия отговорите на най-често задаваните въпроси за тях.

Терапията с Venus Legacy оформя и склуптурира неоперативно тялото, редуцира целулита, стяга и витализира кожата на лицетo, шията и деколтето, изглаждайки фините линии и бръчки. Процедурите с този апарат са най-търсените в областта на медицинската естетика в световен мащаб, като годишно се извършват над 3 милиона от тях!

1. За какво помага Venus Legacy?

ТЯЛО

Редуцира целулита

Оформя на тялото 

Намалява на обиколката 

Стимулира производството на колаген и еластин в кожата

ЛИЦЕ – ШИЯ - ДЕКОЛТЕ

Намалява видими бръчки 

Стяга и изглажда кожата

Редуцира двойна брадичка

Стяга и тонизира кожата 

Намалява торбички около очите

Повдига зоната около – очи, скули, вежди 

Оформя скулите и контура на лице, шия и деколте


2. Как работи Venus Legacy?

    Технология Venus 4D ™ 

1. Мултиполярна радиочестота 

2. Пулсиращи магнитни полета

3. VariPulseTM технология 

4. Real-Time Thermal Feedback

    Мултиполярната радиочестота (RF) предизивква хомогенно загряване на дълбоките слоеве на кожата и позволява по-бързо натрупване и задържане на топлина. 

    Технологията на пулсиращите електромагнитни полета се използва в традиционната медицина от десетилетия и нейните регенеративни възможности са научно доказани. Те представляват нетермална технология, стимулираща по-доброто кръвоснабдяване на третираната зона, клетките се насищат с кислород, стимулирайки  регенерирането на кожата в съответната зона.

    Синергичното въздействие на двете технологии (MP)² е патент на Venus Concept. Радиочестота стимулира директно фиброластите, а електромагнитните импулси предизвикват тяхната пролиферация чрез освобождаването на FGF-2 хормон. Посредством това взаимодействие фибробластите произвеждат нов колаген и еластин в третираните зони, стимулира  се процеса на ангеогенеза, а притока на кръв се подобрява. Всичко това води до видимо стягане на кожата, редуциране на целулита и заличаване на бръчките.  

    Технологията VariPulseTM, позволява регулирано импулсно всмукване за дълбоко проникване на енергията в тъканите, лимфен дренаж и стимулиране на кръвообращението. Потокът на кръв в третираната зона се подобрява и витамини, минерали и кислород достигат по-лесно до клетките. Освен това се създават нови кръвоносни съдове и дермални фибробласти в третираните зони. Фибробластите на свой ред увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на бръчките.

    Venus Legacy притежава интегриран термометър в накрайника - Real-Time Thermal Feedback за визуална обратна връзка, която да даде възможност за постоянен контакт и анализ на температурата на кожата и за цялостното по-добри клинични резултати.

3. Колко време отнема?

    Обикновено процедурите са с продължителност 30 минути. Това ги прави напълно подходящи за хора с динамичен начин на живот. По съвмнестна преценка на клиент и терапевт, може да се направи курс от процедури с по-голяма продължителност, напр. 60 минути.

4. Как ще се чувствам по време на процедурата?

    По време на лечението апликаторът бавно се нагрява, докато кожата ви достигне необходимата температура и остане в този температурен диапазон. Апаратът проследява температура в реално време, така че няма риск тя да се покачи прекалено. Ако техникът използва функцията VariPulse ™, тя ще се почувства като леко изсмукване на кожата ви, като вакуум с много ниска мощност. VariPulse ™ има четири различни нива и може да бъде настройвана според нуждите и усещанията Ви. Процедурите са по-скоро отпускащи и приятни.

5. От колко процедури ще имам нужда и колко често?

    Стандартният протокол е от 6 или 8 процедури. При определени случаи, може да се състави курс на терапия с повече процедури.

6. Защо виждаме ефект още след първата процедура?

    Защото апаратът загрява в дълбочина и по време на цялата процедура поддържа постоянна температура от около 42 градуса в дълбоките слоеве на кожата. Благодарение на постоянно високата температура, мембраната на мастната клетка става рехава и през нея преминават аминокиселините, от които се състои тя. По този начин резултатите са налице само след 1 процедура.

7. Кога мога да видя резултати и колко трайни са те?

    Повечето пациенти виждат резултат след третата процедура, а други дори и по-рано. Ефектът от процедурите може да продължи над 18 месеца! За да се задържи ефектът, тялото трябва да се поддържа с много движение, пиене на поне 2-2.5 литра  чиста вода на ден, както и балансирано хранене. Трябва да се избягват мазни и пържени храни, да се хапват повече зелечуци и плодове.

8. Колко е важен навикът?

    Клетките в организма се обновяват на всеки 21-28 дни в зависимост от метаболизма на организма. Затова, ако в рамките на тези дни се извършват регулярно повтарящи се действия, те ще бъдат „запомнени“ от нашите клетки и ще бъдат изпълнявани от тях и след това. Именно затова експертите от  Venus Concept препоръчват първоначално да се направят 3 ударни процедури с апарата в рамките на 3 седмици. Така мастните клетки в тялото ни „свикват“ да бъдат дренирани и свивани, а мастните киселини от тях – източвани. Потокът на кръв в третираната зона се подобрява, а витамини, минерали и кислород достигат по-лесно до клетките. Освен това се създават нови кръвоносни съдове и дермални фибробласти в третираните зони. Фибробластите на свой ред увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на бръчките. Така организмът ни добива нов навик да се самоподдържа в добра форма, разбира се, с наша помощ.

9. Как ще се чувствам след процедурата?

    Процедурите с Venus Legacy нямат възстановителен период. Това означава, че веднага след третиране независимо дали на лице или тяло, може да продължите с обичайния си живот.

10. Безопасна ли е терапията?

    ДА, радиочестотата и технологията на пулсиращите магнитни полета се използва в традиционната медицина от десетилетия и е абсолютно безопасна и ефективна. Единствените противопоказания са за прилагане при бременни и кърмещи, при хора с метални импланти в тялото, както и при наличие на онкологични заболявания.

11. Терапиите с Venus Legacy

    Отслабваща терапия

    Антицелулитна терапия

    Подмладяване

12. Контактите на студио Авантюрин

Телефон: 0884 84 99 06

Адрес: ул. „Илия Димушев“ 1А до Метростанция „Мусагеница“

ГАЛЕРИЯ

СПОДЕЛИ

обратно