Филъри Neauvia

ЦЕНИ

Neauvia Organic е първата линия филъри в света, които са толкова близо до естествените процеси. При тяхната разработка са използвани най-съвременни технологии, осигуряващи безпрецедентна чистота и ефикасност на препарата. Чистите материали и оригиналният производствен процес правят филърите Neauvia продукти от ново поколение.

ОПИСАНИЕ

Хиалуронова киселина, получена от Bacillus Subtilis

Филърите от хиалуронова киселина (HA) дължат своята популярност на добрите резултати, липсата на дразнене и безопасното им приложение. Има обаче редки случаи, когато тялото на пациента реагира не както се очаква.

Защо се случва това?

В момента най-популярният източник на хиалуронова киселина са лабораторни щамове на Streptococcus. Всъщност за извличане на ценната киселина от тях е необходимо разграждане на бактериалната мембрана и прилагане на химични разтворители. Замърсяващите вещества в крайния продукт са точно остатъците от бактерии и разтворители. Въпреки неколкократните процеси на пречистване тези примеси не могат да се отстранят напълно чрез сегашните технологии.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ПРЕЧИСТЕНА!

Най-чистата форма на хиалуронова киселина, която съществува понастоящем, се получава от Bacillus subtilis. Чрез тези бактерии, които не са патогенни за хората, се произвежда хиалуронова киселина при процес, в основата на който е използването на вода.

Несъмнени предимства на хиалуроновата киселина, получена от Bacillus subtilis:

·        Изключителна чистота

·        Висока безопасност при приложението

·        Предварително определена молекулна маса

·        Възможност за използване на висока концентрация на хиалуронова киселина

·        Дълготрайност

Най-доброто съотношение на реологични характеристики на пазара

Благодарение на характеристиките на полиетиленгликола (PEG) и на точната техника за определяне на молекулното тегло на хиалуроновата киселина, сред всички продукти, предлагани на пазара, филърите Neauvia се отличават с най-оптимално съотношение на трите реологични свойства.

·        Кохезивност: силата на привличане между молекулите на дадено вещество.

·        Вискоеластичност: отношението между вискозитета (мярка за съпротивлението на вещество в течно/полутечно състояние срещу преместването на едни негови пластове спрямо други) и еластичността (тенденция твърдите вещества да заемат първоначалната си форма след деформация).

·        Пластичност: свойството на телата да се деформират необратимо под въздействието на натоварвания.

Различните и оптимални реологични характеристики на всеки филър Neauvia правят възможно веществото да се адаптира към приемащите анатомични структури, като същевременно се запазва желаната форма и така се постига дълготрайна естетическа корекция. Чрез филърите Neauvia се постига желаният обем, без да се предизвиква компресия на околните тъкани и поради това винаги се получават естествени резултати.

Освен това не се наблюдава абсолютно никаква миграция на имплантираното вещество в тъканите, нещо, което за съжаление се среща доста често при много други подобни продукти на пазара! Причината за това е употребата на полимера полиетиленгликол (PEG), който наистина създава напълно различна в световен мащаб нова концепция за филър с хиалуронова киселина!
Омрежване с полимера полиетиленгликол (PEG)

Безопасността и ефикасността на филърите зависи и от начина на стабилизиране. Обикновено за тази цел се използва омрежващият агент бутандиол диглицидил етер (BDDE).

Поради неговата токсичност е прието, че колкото по-ниско е съдържанието му, толкова по-безопасен е продуктът. При малко количество омрежващ агент обаче се понижават дълготрайността и ефективността на филъра в тъканите.

Вече няма дилема кое да изберем – безопасността или дълготрайния ефект 

Докато останалите се чудят как да понижат съдържанието на нежелани вещества, учените, разработващи филърите Neauvia Organic, решиха да използват нов омрежващ агент – полимера полиетиленгликол (PEG) (вместо мономери като дивинил сулфон (DVS) или бутандиол диглицидил етер (BDDE), които се използват във всички други продукти, предлагани на пазара). Полиетиленгликолът (PEG) е добре познат полимер на фармацевтичния пазар, но Neauvia за първи път го използват при производството на филъри.

Изключителни предимства на PEG:

·        Не е токсичен и е напълно разградим в тъканите

·        Намалява действието на протеолитичните ензими като хиалуронидаза, повишава дълготрайността на
имплантираното вещество

·        Спира имунологичната реакция, тъй като благодарение на него организмът не възприема имплантираното вещество като чуждо тяло

Благодарение на PEG, филърите Neauvia Organic са най-биосъвместимите филъри, предлагани на пазара, като при тях вероятността за биологично отхвърляне от приемащите тъкани е сведена почти до нула.

Защитното действие на PEG се изразява в осигуряване на маска на имплантираното вещество, така че организмът гостоприемник да не го атакува, и по този начин се понижава рискът от имунологична
реакция и от образуване на гигантски клетки тип „чуждо тяло”. С други думи благодарение на PEG се намаляват възпалението и образуването на грануломи.

Освен това се забавя разграждането и биоабсорбцията на имплантираното вещество.

Съдържанието на PEG прави филърите Neauvia първите и единствени БИОМИМЕТИЧНИ филъри в света.Добавяне на калциев хидроксиапатит

В процеса на стареене постепенно намалява не само съдържанието на хиалуронова киселина в кожата, но и на колаген. Тези ценни вещества, които се образуват по естествен път от фибробластите, осигуряват плътност и гъвкавост на кожата. Намаляването на количеството на тези вещества е причина за появата на бръчки и стареене на кожата. Решението, което наистина предотвратява процеса на стареене, е филър Neauvia с уникалната комбинация от хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит (CaHA), естествен минерал, безопасен за човешкото тяло, който при въвеждане в кожата стимулира процеса на неоколагенеза. След приложение плътността и еластичността на кожата се подобряват, като същевременно се постига перфектен обемен ефект, благодарение на хиалуроновата киселина, и отличен ревитализиращ ефект, благодарение на калциевия хидроксиапатит.

Благодарение на малкия размер и ниската концентрация на молекулите на калциевия хидроксиапатит, филърите Neauvia Stimulate са изключително безопасни: частиците калциев хидроксиапатит се закрепват в полимерната верига по време на производствения процес, като по този начин се предотвратява миграцията им. По време на естественото разграждане на продукта се отделят в много малки количества миниатюрни частици калциев хидроксиапатит (с размери само между 8 и 12 микрона), чийто размер е подходящ за стимулиране на фибробластите, така че да се образуват не само колаген, но и на еластин, гликозаминогликани и хиалуронова киселина. Екипът за научноизследователска и развойна дейност на Neauvia Organic  създаде филър, който е уникален в световен мащаб, първият филър с двойно действие – Stimulate, чрез който се постига едновременно възстановяване на обема и образуване на колаген! Лесно е да се разбере, че лекарите и пациентите ще се радват на по-дълготрайна естетична корекция благодарение на комбинираното действие на хиалуроновата киселина и калциевия хидроксиапатит.

Медицински доклади показват, че при приложение на филърите Neauvia, които съдържат хиалуронова киселина и калциев хидроксиапатит, се образува повече колаген отколкото при всеки друг филър с хиалуронова киселина и че тези филъри са сравними с продуктите, които са предназначени специално за стимулиране на образуването на колаген. Употребата на калциев хидроксиапатит не е нова концепция на пазара, но Neauvia Organic Stimulate се различава от останалите продукти на пазара поради: