Акне по гърба: Как бързо и лесно да се отървем от него?

акне-по-гърба

С проблема акне по гърба са се сблъсквали много хора и то в различна възраст. Най-често акне се появява по лицето. За съжаление досадните пъпки излизат и по други участъци на кожата. Понякога те са на места, на които не могат да се видят от другите хора, но това не ги прави по-малко досадни, а понякога и твърде неприятни. Например, пъпките по гърба.

Трябва да се има предвид, че тяхното лечение никак не е лесно.

Какво може да предизвика появата на акне по гърба?

Колкото по-навреме се разберат причините за появата на акне по гърба, толкова по-малко време ще е нужно за лечението му.

Ако ви се появят пъпки по гърба, трябва да действате незабавно. При положение, че пъпките са дребни и има видимо зачервяване на кожата, обикновено това е реакция към козметика или друга алергия. Такъв обрив не е нещо много сериозно. Една от най-честите причини за акне по кожата на тялото е алергията, причинена от дрехи, изработени от синтетични материали. Обрив по гърба може да бъде предизвикан от небрежност в хигиената. Някои козметични препарати също са причинители на неприятните пъпки. Достатъчно е да се преустанови контакт с алергена и пъпките ще изчезнат скоро.

Много по-сериозни са пъпки, които са плътни на пипане – те могат да са причинени от злоупотреба с мазни и пикантни храни, с медикаменти, а могат да означават и по-сериозни сериозни заболявания на вътрешните органи. Нарушения в работата на ендокринната система могат да доведат до акне по гърба. Лечението в такъв случай трябва да започне с пълно изследване и нормализация на хормоните. Някои гинекологически заболявания при жените, дисбактериозата (нарушение на нормалния състав на чревната микрофлора), проблеми с храносмилането също могат да предизвикат акне по гърба. На гърба има много потни жлези и пъпките са резултат от стремежа на организма да изхвърли всички вредни, токсични вещества. Затова е добре да спрат цигарите и алкохола.

Терапия за премахване на пъпки и белезите от тях

В Авантюрин предлагаме терапия за почистване на гръб с Hydrafacial, която премахва пъпките и белезите от акнето по гърба. Терапиите на HydraFacial MD® са най-ефикасните сред неинвазивните процедури.

Има много популярни методи, които обещават бързо да справяне с пъпките. Лечението трябва да бъде и вътрешно (хранене, приемане на повече течности) и външно (третиране на засегнатия участък).

В Авантюрин предлагаме терапия за почистване на гръб с Hydrafacial, която премахва пъпките и белезите от акнето по гърба. Терапиите на HydraFacial MD® са най-ефикасните сред неинвазивните процедури.

Накрайникът на апарата е с ергономичен дизайн и дава пълен контрол над работата със серумите, така че всяка процедура да е индивидуално настроена според типа кожа и проблемът, който се третира. В допълнение, за всяка терапия се използват уникални HydroPeel® върхове. Всеки от тях разполага с множество ръбчета за да ексфолира нежно кожата по няколко пъти на всяко преминаване по нея. Резултатите, които се постигат с тази технология са дори по-добри, отколкото можете да очаквате. Уникалният спираловиден дизайн на HydroPeel® върховете, използвани заедно с пантентовата HydraFacial MD® вакумна технология и специалните серуми създават вихров ефект. Така несъвършенствата лесно се отстраняват и премахват, докато кожата се хидратира и се зарежда с мощни антиоксиданти. В терапиите на HydraFacial MD® се използват патентовани клинични формули с подобрени съставки за различните специфични проблеми на кожата.