Антицелулитни масажи: ползи и ефекти

антицелулитни-масажи

Знаем, че много дами се борят с упоритите мастни натрупвания ва разлияни части от тялото. В тази статия ще Ви разкрием ползите и ефектите от процедури с антицелулитни масажи.

Много дами пренебрегват системната грижа в борбата с целулита като се примиряват с портокаловата кожа. Загубили вяра в мануалните антицелулитни терапии те се подлагат на инзвазивни отслабващи процедури, разчитайки на бърз и дългосрочен резултат. Но уви, не след дълго проблемът отново се завръща. Масните натрупвания се локализират в други зони.

Какво причинява целулит?

Причините за появата на целулита могат да бъдат няколко и е сложно да се определи само една. Следните причини често водят до появата му:

  • Качване на килограми
  • Бременност
  • Хранителен режим с високо съдържание на въглехидрати

Целулитът засяга жените и мъжете обикновено след пубертета, а някои от тях са генетично предразположени към появата му.

Антицелулитни масажи и тяхното въздействие

Тогава сме принудени да се справим с новопоявилия се проблем, подлагайки се на мануални масажни техники. Те стимулират кръвообръщението в засегнатите зони.

Чрез масажа се постига едно дрениращо и противооточно действие. По този начин се засилва лимфопотока, за да се освободят задържаните течности,в които са складирани и много отпадни продукти. Следователно процедурите с антицелулитни масажи не са просто естетически. Ползите от тях са многобройни, освен че стимулират микроциркулацията на кръвта. Те повлияват благоприятно обмяната на веществата между клетките и междуклетъчната течност. Така натрупаните подкожни мазнини се разграждат по-бързо. Това е причината кожата да изглежда по-гладка само след няколко терапии. Видовете антицелулитни процедури могат да бъдат проведени с различни продукти, които засилват липолитичното действие на масажа. Подобряват еластичността на кожата, като спомагат за изглаждане на фиброзната тъкан. В крайна сметка масажът се оказва един от основните методи за борба с портокаловата кожа.