Лазерна епилация с диоден или александритен лазер

Съществуват няколко различни вида лазерна епилация, сред които най-често срещаните са тези с диоден и с александритен лазер.

Лазерна епилация с александритен лазер

Какво е характерно за нея?
Дължината на вълната е 755 nm. В световен мащаб, това е най-широко използваният лазер за епилация. Процедурата не е подходяща, ако кожата е излагана на слънце (до 14 дни) преди самата процедура. Препоръчително е третираното място да се пази от слънчева светлина поне 14 дни след епилацията.

При кои фототипове кожа е подходящ александритния лазер?
Той е подходящ както при светли кожи, така и при много тъмни такива.

Какви са предимствата на александритния лазер?
Има много добра степен на проникване в кожата. Процедурите са безопасни. Лазерната платформа има повече от 20-годишна история. Разполага с патентована охлаждаща система, правеща обезкосмяването безболезнено.

Кои са недостатъците на александритния лазер?
Не е подходящо веднага след процедурата да се излага кожата на слънце.

Епилация с диоден лазер

Какво е характерно за нея (755-810 nm)?
Дължината на вълната е от 755 nm до 810 nm в зависимост от режима на работа и модела на апарата. Те са немедицински лазерни системи. Безболезнени и дълга трайност на ефекта (при 6 до 8 процедури, в зависимост от третираната зона). Преизчислено в цена към брой процедури и продължителност на ефекта, този вид лазерна епилация е най-изгоден като цена. Могат да се обработват малки и големи зони – като крака, гръб (при мъжете), горна устна и брадичка.

При кои фототипове кожа е подходящ диодния лазер?
Подходящ е за всички типове кожа, ефективен е при дебели и тъмни косми, а някои и при по-светли косми.

Какви са предимствата на диодния лазер?
Може да се прилага и при кожа с тен. Кожата не бива да се излага на слънце само 1-2 дни. Диодният лазер е снабден с технология за охлаждане (Crystal Freeze), която прави епилацията по-безболезнена. Процедурите са безопасни. Подходящ е и при по-чусвтвителна кожа.

Какви са недостатъците на диодния лазер?
Слаб резултат след 1-2 процедури. Не толкова ефективен при фини и тънки косми.