Радиочестота с Venus Legacy + Криолиополиза CoolTech

Успешната комбинация от процедури в борбата с локалните мастни натрупвания и излишните килограми

В тази статия ще се спрем на една много успешна комбинация от апаратни процедури, която ние в студио Авантюрин уверено предлагаме на нашите клиенти. Уверено, защото сме сигурни в нейната ефикасност. Това е комбинацията на радиочестота с Venus Legacy и криолиополиза CoolTech. Една от тайните на успеха в отслабването е подбирането на взаимно допълващи се като действия процедури, които могат да се комбинират и редуват във времето. Сред многообразието от такива ние сме се спрели на две технологии, които действат на принципа „топло-студено“. На този принцип се  основават много СПА, както и оздравителни терапии за засилване на имунитета и метаболитните функции.

Като за начало ние залагаме на „топлото“, а защо ли? Именнно това ще изясним в следните редове. Чрез мултиполярната радиочестота на Venus Legacy загряваме тъканта в дълбочина, като същевременно, с помощта на вакуум дренираме мастната тъкан. Най-общо казано радиочестотата води до намаляване обема на мастните клетки, предизвиква процес на неоколагенеза – тоест изграждане на нов колаген и еластин, прави кожата гладка, стегната и заглажда целулитните образувания. Радиочестотата води до временно отслабване в областта на цялото тяло като на колкото повече процедури сме се подложили, толкова по-дълготраен е техния ефект. Друг фактор, който определя продължителността на ефекта е двигателната активност и балансирания хранителен режим.

Какво обаче се случва, когато след една или две процедури с топлинно въздействие подложим мастните клетки на охлаждане?

Доказано е, че при -8 градуса, които достигаме с криолиполизата Cooltech в мастните клетки настъпва процес на кристализация. Това води до клетъчен разпад. Резултатът е трайно намаляване на подкожните мастни депа в третираната зона.

Като обобщение, радиочестотата води до намаляване обема на мастните клетки, докато криолиполизата директно атакува тяхното ядро и води до унищожението им. Веднъж разпаднали се, макрофагите ги усвояват и ги извеждат чрез лимфната система, а черният дроб ги обработва като енергия за тялото. Друго, с което криолиполизата допълва радиочестотата е способността и да третира локалните мастни натрупвания, които не се поддават на никакви изтощителни тренировки или на стриктен хранителен режим. Дори да сме засилили метаболизма и процесът на отслабане да е настъпил, има зони, които не се поддават на радиочестотното въздействие. Това са така наречените депа, които складират най-много мастна тъкан.

Пример за комбинация на двете процедури във времето е следния курс от процедури с продължителност 2 месеца. Започваме курса от процедури с процедура Venus Legacy през първата седмица. Втората седмица обработваме зоната с криолиполиза Cooltech. След процедурата криолиполиза правим почивка една седмица, през която действието на процедурите продължава. През следващите три седмици отново обработваме зоната с Venus Legacy. И през последната седмица завършваме курса с Cooltech.

При много тежки форми на целулит добавяме и матрично-ритъмна терапия. Тя подобрява кръвообращението, засилва обменните процеси и стимулира процесите на липолиза. Чрез своята лечебна вибрация и силното си механично въздействие матрично-ритъмната терапия засилва микроциркулацията. Освен това разбива мастните клетки и стимулира извеждането на токсините от тялото.