Детоксикация и отслабване с матрично-ритъмна терапия

Питали ли сте се някога защо хора, които се подлагат на строги диети и режими не могат да постигнат дълготрайни резултати?

Това е така, защото важна предпоставка за успешното отслабване е детоксикацията на организма. А именно на темата за детоксикацията като предпоставка за дълготрайно отслабване е посветена тази статия. И така – налага се да започнем от корена на проблема.

За да съществуваме, ние всекидневно приемаме различни вещества (най-вече храна), които отчасти усвояваме и превръщаме в енергия или телесни компоненти, които тялото изхвърля. Това е функция на метаболитната система. Процесът включва отвеждане на тези вещества в червата благодарение на лимфната система под формата на жлъчка или урина. Твърде многото отпадни продукти натоварват отделителната система и тогава организмът използва своя матрикс, за да се освободи от тях.

Какво е матрикс?

Матрикс е цялата система от съединителна тъкан в организма, която свързва клетките във всички органи и системи. Той използва своите мастни и съединителни тъкани, за да складира временно токсини. Проблемът е, че задържането на тези вещества става постоянно. Tова е опасен процес, който може да се изрази в състояния на хронична умора и различни заболявания.

Защо неговото състояние е така важно за цялостното функциониране на нашия организъм?

Матриксът ни далеч не е натоварен само с отпадни вещества от храната. Той складира всички остатъчни продукти от бактериални, гъбични, паразитни или вирусни инфекции. Така той, бидейки пренатоварен не може да извършва основната си функция, а именно да доставя хранителни вещества и кислород до клетките на органите. Негова функция е да регулира метаболитните процеси като филтрира и възпрепятсва влиянието на вредните субстанции. Той именно складира или изхвърля токсините, които не може да детоксикира. Това води до интоксикация на организма, стрес и промяна на клетъчния ритъм.

Каква е честотата на здравaта клетка?

Здравото ритмично пулсиране на клетките бива нарушено и излиза от нормалния си ритъм (8 – 12Hz). Клетката с по-бързи и къси пулсации, наподобява учестеното и плитко дишане на тревожния човек. В това отношение д-р Улрих Рандолф смята, че корена на здравето се крие именно в правилното пулсиране на клетките. Тъй като вече пояснихме причините за нарушен клетъчен ритъм, то сега ще се спрем на принципа на действие на матрично-ритъмната терапия и как тя засилва метаболитните функции на нашия организъм, а оттам и води до разграждане на мастните натрупвания.

Какво представлява матрично-ритъмната терапия?

Матрично-ритъмната терапия (МаРиТе) е създадена на принципа на електрическо възпроизвеждане на трептене – вълни с честота между 8 и 12 Hz. Трептенето им съответства на пулсацията на здравата клетка. Тези вълни предизвикват резонанс в третирания участък. Те хармонично и деликатно индуцират клетките да възприемат честотата на здравия ритъм, в който трябва да бъдат въведени. Така приведените в здрав ритъм клетки помагат на матрикса да се справи с отстраняването на токсичните отлагания, като на първо място засилва лимфния поток.

Кислородът и връзката му с метаболизма.

Друго много важно действие на МаРиТе е способността и да въздейства на тъканите в дълбочина. Вибрациите, които произвежда достигат до дълбочина 8 см, което силно подобрява кръвообращението в зоните с мастни натрупвания и доставя кислород в тях. А именно кислородът е много важен за метаболитните процеси в тялото и детоксикацията. Много хора не осъзнават, че кислородът е един от основните катализатори за енергия и оптимално здраве в човешкото тяло. Кислородът играе важна роля не само в дихателните процеси, но и във всеки метаболитен процес в тялото. Хранителните съединения вътре в клетките се окисляват от ензими и този процес на окисляване е основният ни източник на енергия.

Освен това, здравите клетки в тялото са аеробни, което означава, че те изискват адекватни нива на кислород за клетъчното си дишане и растеж. Когато клетките са лишени от кислород поради каквато и да било причина, настъпва разлагане и клетките могат да мутират или да умрат. Такива са мастните клетки и целулитни образувания. Поради лошото кръвоснабдяване в тези зони не достига достатъчно кислород. А добре известен факт е, че там където няма кислород няма живот. И така засилвайки кръвообращението в тези зони матрично-ритъмната терапия засилва обменните процеси и най-вече липолизата (разграждането на мастните клетки).

Колко терапии са необходими?

За успешното справяне с мастните натрупвания и целулита е необходимо да се проведе курс от 10 до 15 процедури, ако не е възможно всеки ден, то поне през ден. Това е така, понеже една много важна функция на матрикса е да съхранява и възстановява честотната информация на клетката и именно на този принцип се основава матрично-ритъмната терапия. Синхронизирайки клетъчния ритъм всекидневено ние му въздействаме в дългосрочен план, тъй като на матрикса се нуждае от време, за да възстанови и запамети здравия ритъм на клетките.

А достатъчни ли са само терапиите при нас?

След провеждането на всяка терапия се прилага и антицелулитен масаж със съответния за целта серум. След първите няколко процедури процесът на детоксикация е засилен и тогава е добре да подпомогнем този процес със разтоварващ хранителен режим. Така, че комбинацията между МаРиТе, антицелулитен масаж и здравословно хранене значително засилва обменните процеси и най-вече липолизата. След всяка една процедура кожата е по-гладка и мека и видимо по-стегната. Дишането и редовно физическо натоварване могат също са фактори, които могат да спомогнат тези процеси и е желателно да не ги подценявате и да присъстват в ежедневието ви.