Как да подготвим кожата си за есента?

Как да подготвим кожата си за есента? Есента е още един сезон, с настъпването на който трябва да актуализирате козметичната си чанта. Топлината е заменена от ветрове, дъждове и студ. Летните продукти за грижа за кожата не могат да предпазят от тяхното въздействие. Сега е необходимо да изберете по-ефективни продукти.

Грижа за кожата през различните сезони

Традиционно грижата за кожата със смяната на сезоните се състои от няколко етапа. Всеки от тях помага да се подготви епидермиса за предстоящите промени.

Възстановяване

Първата стъпка е да възстановите кожата след летните жеги. Дори и най-щателната грижа не винаги помага за предотвратяване на сухота и дехидратация. Недостатъчната влага може да причини лющене. За да избегнете този проблем, трябва да се погрижите за възстановяването на баланса и да помогнете на кожата да придобие сила преди настъпването на първите студени дни.

Почистване на кожата

Процесът започва с цялостно почистване. В същото време трябва да смените продуктите за грижа за кожата. Агресивните продукти, които премахват мазния блясък през лятото, се заменят с продукти с лека текстура и внимателно балансирано pH. Трябва също да спрете да използвате сапун. Най-добрият вариант е нежно подхранващо мляко за кожа. Този нежен продукт помага за нежно отстраняване на замърсяванията, без да причинява сухота. Важен фактор е изборът на продукт, който отговаря на конкретния тип кожа. Млякото помага за премахване на грима, като същевременно отстранява филма от себум.

Дълбоко почистване на кожата

Веднъж седмично трябва да извършвате дълбоко почистване на кожата. Тази процедура помага за премахване на мъртвите клетки. Продукти за грижа – нежни ексфолианти и почистващи маски. Препоръчително е да изберете продукти, съдържащи естествени съставки: овесени ядки, малини, ягоди. По-добре е да премахнете от козметичната си чанта препарати, които съдържат големи твърди частици, например черупки от ядки. Те могат да надраскат повърхността на епидермиса и да предизвикат дразнене.

Хидратация на кожата

Подхранващите маски ще помогнат за възстановяване на хидролипидния баланс на кожата. Честотата на прилагането им е веднъж или два пъти седмично. След няколко седмици кожата става мека, свежа и способна да устои на негативните влияния на атмосферните условия.

Защита от слънце

Интензивността на слънчевите лъчи намалява значително с настъпването на есента. Въпреки това използването на кремове с UV филтри все още е актуално. В този случай трябва да се обърне внимание на препарати с омекотяващ и подхранващ ефект.

Естетичен център „Авантюрин“ предлага специални терапии за възстановяване на кожата след летния сезон и подготовка на кожата за по-студените месеци. Ако желаете да се погрижите за кожата си, запишете час за процедура в естетичен център „Авантюрин“!