Лазерно премахване на стрии

Лазерно премахване на стрии – наистина ли дава резултати? За толкова много жени стриите са неизбежен и неприятен страничен ефект от бременността. Те могат също така да засегнат хора, които тренират усърдно във фитнеса, и всеки друг, който е натрупал или загубил значително количество тегло за кратък период от време. Някои хора дори имат „късмета“ да се сдобият с тях по време на пубертета.

Въпреки че поддържането на стабилно тегло и добрата грижа за кожата със сигурност са стъпки в правилната посока, неприятната истина е, че наследствеността и хормоналните промени играят значителна роля за образуването на стрии.

Има много масла, кремове и лосиони, за които се твърди, че подобряват или дори предотвратяват стриите. Въпреки че е доказано, че Retin-A е слабо ефективен при намаляване на видимата дълбочина на стриите и има хора, които се кълнат в лечение с други лосиони, повечето медицински експерти са съгласни, че твърденията са предимно реклама.

С навлизането на използването на лазери за козметични цели обаче надеждата за лечение на този козметичен проблем изглежда е подновена.

Лазерно премахване на стрии в естетичен център „Авантюрин“

Лазерите са най-ефективни при незрели стрии, т.е. червени стрии, които са се появили наскоро върху повърхността на кожата. Продължителността на процедурата по лазерно премахване на стрии зависи от броя и разположението на стриите по тялото Ви. В зависимост от дълбочината и броя на третираните зони се записват от три до пет процедури с интервал от около един месец. Това разстояние между лазерните назначения позволява на колагена да запълни зоните със стрии.

Могат ли лазерите да премахнат стари стрии?

Всеизвестен е фактът, че лазерното премахване на стрии дава по-добри резултати при червени стрии. Малко са естетичните центрове в София, които могат да предложат услуга лазерно премахване на стари стрии, но “Авантюрин” е именно такъв! Ние разполагаме с най-модерно оборудване, което дава чудесни резултати дори в премахването на стрии, появили се преди години – така наречените стари или бели стрии.

Болезнено ли е лазерното премахване на стрии?

По принцип лазерното лечение на стрии не се счита за болезнено, но може да има известен дискомфорт по време на процедурата. Локален обезболяващ крем може да се използва преди и след лечението, за да помогне за облекчаване на дискомфорта.

Ако изпитват дискомфорт, гледайки тялото си, поради появилите се стрии в следствие на бременност, рязка промяна на тегло или усилени тренировки във фитнес, свържете се с естетичен център „Авантюрин“ и запишете час за Вашата първа процедура по лазерно премахване на стрии!