Лазерна епилация

Запиши час онлайн

Премахване на нежеланото окосмяване

Лазерната епилация е абсолютно необходима процедура днес. Тя елиминира нуждата от ежедневното бръснене и третиране с кола маска. Лазерната епилация има редица предимства пред традиционните методи за обезкосмяване. Тя елиминира обърнатите и враснали косми. Повлиява добре акнето, което се появява в следствие на честото бръснене. Също така остраснява пигментации, появили си отново в резултат на честото използване на самобръсначката. „Страничен ефект“ от лазерната епилация е подмладяването на кожата в третираната зона, заради светлината, която лазера излъчва.

Лазерната епилация е дълготрайно решение на проблема с нежеланото окосмяване по лицето и тялото. Резултатът от нея след пакет от 8-10 процедури може да трае години.

Ние от естетичен център „Авантюрин“ работим с най-добрия диоден лазер в своя клас – Elysion PRO. Той е напълно безопасен и екологичен. Ние следваме максимата на центъра да предлагаме само безопасни и еко процедури.

Как работи лазерната епилация?

Лазерът за епилация Elysion PRO премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на фоликула, без да увреждат кожата.

Процедурата позволява ефективно премахване на косми дори и от най-чувствителната кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира прецизното достигане до фоликулите.

Elysion PRO притежава усъвършенствана патентована охлаждаща система, наречена ,,crystal freeze“, която защитава кожата от високите температури. Това е системата за охлаждане на апликатора, която поддържа константна температура от 5-6 °C на повърхността на кожата. Това значително намалява чувствителността на третираната зона по време на процедурата. Тази технология прави процедурата напълно безопасна.

Запиши час

Често задавани въпроси

Какви са ползите от лазерната епилация с Elysion PRO?

Най-голямата полза от лазерната епилация е дълготрайно обезкосмяване, което също така подобрява състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при фоликулит, циреи, пъпки и т.н

Безопасна ли е?

Да, когато се изпълнява от професионалист. Страничните ефекти са минимални или никакви. В зависимост от кожата, най-често се проявява зачервяване (нарича се перифоликуряна едема), което преминава бързо.

Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:

  • Бременност и кърмене
  • Екземи
  • Дерматити
  • Хепатит

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки. Бенките задължително се зачертават с бял молив. Целта е да не абсорбират ерегията на лъча. Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата. Elysion PRO не нарушава цялостта на кожата, а само на косъма, така  че рисковете са сведени до минимум.

Какво трябва да направя преди процедура?

За да предпазите Вашата кожа и за да бъде процедурата ефективна:

  • Не се епилирайте с кола маска или епилатор  2 седмици преди процедура
  • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем, който трябва да се поставя всеки ден.
  • Препоръчително е да избръснете зоната със самобръсначка непосредствено преди процедурата.