Грижа за кожата преди и след лазерна епилация

Лазерното обезкосмяване е ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Подходящо е за хора, които искат да постигнат дълготрайно премахване на космите по тялото си. През последните години се превърна в една от най-често извършваните процедури. Това третиране изисква грижа за кожата преди и след епилацията, за да се гарантира перфектният й външен вид и състояние.

Грижа за кожата преди лазерна епилация?

  • Един месец преди лазерна епилация космите не трябва да бъдат отскубвани (премахвани с пинсета, кола маска или епилатор), за да бъде възможно обработването на космения фоликул по време на процедурата.
  • Окосмяването трябва да бъде премахнато един ден преди процедура или непосредствено преди самата процедурата със самобръсначка или тример. Космите не трябва да са дълги, за да не се разсейва лазерното лъчение, което трябва да проникне във фоликула.
  • Препоръчително е да не се посещават солариуми и плаж поне 48 часа преди и след процедурата.
  • Да не се използват лекарства, които правят кожата фоточувствителна. Винаги информирайте терапевта за прием на медикаменти или предишни процедури.
  • Не трябва да използвате ексфолианти, автобронзанти и химичен пилинг поне 7 дни преди процедурата за зоната, която желаете да третирате с лазерна епилация.

Грижа за Вашата кожа след лазерната епилация?

  • Около седмица след процедурата е препоръчително третираната зона да не се излага на силна и продължителна слънчева светлина или солариум.
  • Задължително е нанасянето на фотозащитен крем с максимален фактор на защита SPF 50+ на откритите на пряка слънчева светлина зони в период от 14 дни след процедурата. По този начин се елиминира рискът от евентуална поява на пигментации.