Грижа след микропигментация

Микропигментация на вежди е един от най-популярните методи за перманентен грим, който се предпочита от много жени. Веждите изглеждат добре поддържани, подчертани и придобиват безупречна форма. Правилната грижа след микропигментация е много важна. Ето правилата, които трябва да спазвате!

Появата на корички след микропигментация на веждите

Няколко дни след процедурата за нанасяне на перманентен грим се образува малка коричка, която изчезва от само себе си в рамките на 5-7 дни. Много е важно да не го пипате, белите, късате, дайте му възможност да се отлепи сам, в противен случай върху незарасналите места могат да се образуват петна с цвят на грим и белези.

Не позволявайте на корите да се намокрят! Ако водата попадне върху веждите ви, използвайте памучен тампон, за да отстраните внимателно влагата. Ако възникне случаен контакт с вода или сапун, използвайте чисти и сухи памучни тампони, за да отстраните внимателно течността и след това оставете коричките да изсъхнат.

Две седмици след отлепването на коричките, гримът на веждите ще стане по-светъл, а след 3-4 седмици пигментът ще се изравни и ще придобие желания тон.

Какво да нанесете върху веждите след процедурата за перманентен грим?

За да се грижите за перманентния грим, трябва да нанасяте подхранващ, лечебен крем 1-2 пъти на ден в продължение на една седмица след процедурата, а след отлепване на кората можете да използвате регенериращ крем, препоръчан от специалист.

Каква е подходящата грижа след микропигментация?

Заздравяването на кожата след процедурата обикновено отнема около седмица.

За да намалите сърбежа, можете леко да потупвате кожата. Разчесването на третираната зона, докато зараства, може да доведе до образуване на белези.

Не се препоръчва използването на декоративна козметика.

В рамките на 1-3 месеца след процедурата за нанасяне на перманентен грим трябва да направите корекция. Трябва да се отбележи, че повторното татуиране е възможно само след пълно заздравяване и възстановяване на кожата.

Надяваме се, че сме Ви били полезни с нашите съвети за грижа след микропигментация. Естетичен център „Авантюрин“ не предлага процедура микропигментация на вежди, но предлага нещо много по-полезно – микропигментация на скалп! Тази процедура би променила живота Ви! Тя е подходяща както за мъже, така и за жени! Ако се интересувате повече от самата процедура, не се колебайте да се свържете с нас!