Дълбокотъканен масаж от естетичен център „Авантюрин“

Широко използван за лечение на хронични болки, процедурата дълбокотъканен масаж е популярна форма на масажна терапия. Тази техника е насочена към зоните на напрежение или стягане чрез прилагане на концентриран натиск върху подслоя на мускулите и фасцията, съединителната тъкан, която обгражда вашите мускули.

Важна информация за процедурата дълбокотъканен масаж

  • Дълбокотъканният масаж е по-подходящ за хора със средна до висока толерантност към болка.
  • Дълбокият масаж на тъканите е насочен към възли и сраствания дълбоко в подслоя на вашите мускули.
  • Някои предимства на масажа на дълбоките тъкани включват облекчаване на болки в долната част на гърба и възпаление.

Ползи от масажа на дълбоките тъкани

Дълбокотъканният масаж помага на тялото чрез освобождаване на ограничени или наранени тъкани. Чрез прилагане на подходящ натиск дълбокотъканния масаж ускорява възстановяването, за да осигури облекчаване на болката.

Според изследвания ползите от дълбокотъканен масаж включват:

  • Повишен обхват на движение
  • По-ниско кръвно налягане и сърдечна честота
  • Намалено усещане за болка
  • Облекчаване на възпаления
  • Облекчаване на хронични болки и болки в кръста

Какво се случва по време на дълбокотъканния масаж?

Няма стандартен начин, по който протича дълбокотъканния масаж, и всички терапевти имат различни стилове, които трябва да бъдат съобразени с индивидуалните нужди на клиента.

Дълбокотъканният масаж обикновено започва от гърба, защото това е най-проблемната област при клиентите. След това преминава към краката, раменете, ръцете и завършва с врата и главата – които според него са най-релаксиращи поради многото нервни окончания в скалпа.

Специалистите от естетичен център „Авантюрин“ започват процедурата дълбокотъканен масаж като обхващат широка област и след това се фокусират върху конкретни мускули или региони. Хората имат различен праг на болка и дълбокотъканния масаж може да причини дискомфорт или дори да бъде малко болезнен. Ето защо Ви препоръчваме да информирате нашите специалисти относно начина, по който искате да протече масажа и относно Вашия праг на болка.

Въпреки че известен дискомфорт е нормален, той не е задължителен. Ако техниките са твърде нежни, работата може да не е ефективна при разбиване на мускулни възли.

Това означава, че усещането за болка или болезненост, които продължават няколко дни след дълбокотъканен масаж, е нормално.

Продължителността на сесията за дълбокотъканен масаж трае 60 минути. 60 минути обикновено са идеалното време за пълно справяне с основното оплакване и задълбочено „докосване на база“ на останалата част от тялото.

Дълбокотъканният масаж е най-подходящ за хора, които се занимават с тежки физически дейности, като бягане, или такива, които имат нараняване или хронична болка. Ако искате да експериментирате с различни процедури и да прецените коЗапишете чася действа най-добре за Вас, свържете се с нас и запишете час за дълбокотъканен масаж!