Микропигментация на скалп София

Вероятно знаете или използвате процедурата микроблейдинг на вежди? Но колко от Вас са чували за микропигментация на скалп София и знаят, че тази процедура е подходяща както за мъже, така и за жени! Тя може да възвърне увереността Ви и напълно да промени живота Ви!

Целта на микропигментация на скалп София не е да създава линии, подобни на коса, както бихте направили при микроблейдинг на вежди, а вместо това да използвате малки, наслоени точки в различни нюанси на цвета, за да възпроизведете вида на сянка върху скалпа. Този стил, наричан поантилизъм, се прави, за да създаде естествено изглеждащо окосмяване на скалпа.

Болезнена ли е процедурата по микропигментация на скалп София?

Преди процедурата нашият специалист апаратни процедури Недка Бистрева ще Ви разясни какво да очаквате. Въпреки това е добре да имате предвид, че все още може да има известен дискомфорт. Колко дискомфорт обаче до голяма степен зависи от вашата поносимост към болка.

Основни препоръки при микропигментация на скалп

Първото, което трябва да направите, е да си запишете час за консултация с нашия специалист апаратни процедури Недка Бистрева. Тя ще направи първоначална оценка на скалпа Ви и ще Ви даде допълни насоки какво трябва да правите.

Ето препоръките на естестичен център “Авантюрин” за всички, които се подготвят за първата си процедура за скалп:

  • Душ преди всяка процедура. Няма да можете да миете или мокрите скалпа си (това включва прекомерно изпотяване) в продължение на няколко дни след всяка процедура.
  • Всяка процедура обикновено отнема между два и шест часа.
  • Колко процедури са ви необходими ще зависи от количеството на скалпа, нуждаещ се от пигментация. Дори и да е само за малка площ, ще са необходими три до четири процедури за дългосрочно задържане, тъй като микропигментация на скалп София е процес на наслояване на цвят.
  • Процедурите ще бъдат планирани с интервал от няколко седмици.

Имайте предвид обаче, че по-малкото излагане на слънце на третираната зона означава по-добро дългосрочно задържане.

След последната процедура:

  • Избягвайте плуване, сауни и парни бани за 28 дни.
  • Пазете се от слънце 28 дни след третиране. След това използвайте слънцезащитен крем SPF 30–50.
  • Избягвайте тежки упражнения в продължение на пет дни след последната процедура.
  • Започнете редовно да овлажнявате третираната зона след четвъртия ден от последното третиране (това важи и между третиранията).

Процедурата микропигментация на скалп София е подходяща, както за мъже, така и за жени, страдащи от оплешивяване. Ако искате да подобрите външния си вид и да подобрите самочувствието си, свържете се с нас и запишете час за консултация в естестичен център “Авантюрин” .