Мускулна стимулация – новият тренд в естетиката

Какво знаете за процедурата мускулна стимулация и бихте ли я изпробвали? Това е една от основните процедури, на които може да се насладите в естетичен център „Авантюрин“! Мускулна стимулация е апаратна процедура, използваща нискочестотни микротокове върху мускулната тъкан. Тялото възприема изкуствените импулси, създавани от уреда, като естествени – мускулите започват да се съкращават, а тялото получава пълно натоварване, без да върши реална работа.

Мускулна стимулация е разработена като средство за лечение на пациенти с атрофия на мускулната тъкан, а по-късно намира приложение и в космонавтиката – за възстановяване на мускулната сила след период на безтегловност. Днес процедурата мускулна стимулация се използва активно в борбата срещу затлъстяването и целулита, отпуснатите мускули и кожа, като ефективно средство против стареене и дори като „мързеливо упражнение“ – за формиране на мускулен релеф без истинска тренировка.

Основни ползи от процедурата мускулна стимулация

В спорта изкуствената мускулна стимулация може да увеличи силата и издръжливостта на скелетните мускули, да съкрати периода на възстановяване след тренировка и да подобри спортните постижения.

В козметологията процедурата се е доказала като метод за борба с възрастовите промени, образуването на неестетични мастни натрупвания и целулит; използва се за подобряване на цялостното състояние на кожата.

Не се изисква допълнителна подготовка за мускулна стимулация – достатъчно е да почистите добре повърхността на тялото за по-добър контакт с електродите. Ако е необходимо, можете да направите скраб или пилинг. Непосредствено преди процедурата трябва да свалите всички метални бижута и да смените облеклото си с удобно бельо или бански.

Продължителността на сесията е 25 минути. Курсът на мускулна стимулация включва 10 сесии, препоръчително две на седмица. Постигнатият резултат трябва да се поддържа с умерена физическа активност или периодични повтарящи се курсове на мускулна стимулация.

За да научите повече процедурата мускулна стимулация, предлагана от естетичен център „Авантюрин“, свържете се с нашия екип! Очакваме Ви!