масажи-авантюрин

Ползата от лечебните масажи

Лечебните масажи са пасивен метод от кинезитерапията. Те представляват нанасяне на дозирани механични дразнения върху тялото, чрез различни похвати.  Прилагат се с лечебна и профилактична цел.

Масажът съществува още от дълбока древност. Класическият масаж е най-често прилаганият масаж. Той оказва нервнорефлекторно, хуморално и локално въздействие. Нервнорефлекторното действие се изразява в дразнене на кожни рецептори, които изпращат сигнали до главния мозък и съответно по обратен ред до съответните органи и системи. Хуморалното действие се изразява в активиране синтеза на ацетилхолин, тъканни хормони, витамин D, хистаминоподобни вещества и други. Те оказват влияние върху нервната и кръвоносната система.

Локалното въздействие се получава още в началото на масажа – премахване на отоци, обезболяване, релаксиране, увеличаване обема на мускулатурата, подобряване тургора на кожата.

 

Какво въздействие оказват всички масажи?

Всички масажи оказват особено благоприятен ефект върху кожата. Те спомагат за очистване и отваряне на порите, активират  се обменните процеси и в по-дълбоките слоеве на кожата, стимулира се нервно-рецепторният апарат. Резултатът е подмладена и лифтирана кожа.

На нервната система масажът оказва общотонизиращо, релаксиращо, обезболяващо действие. Масажът оказва пряко въздействие върху повърхностните венозни съдове и капиляри. Отделящите се активни вещества имат отношение към пермеабилитета на съдовете и спомагат за отваряне на резервните кръвоносни съдове. По този начин се осигурява по-добра трофика на тъканите и обмяна на веществата.

Чрез масажи се подобрява трофиката на тъканите, спомагат за разнасяне на ексудативните процеси, имат отношение към лимфозастоя, гъвкавостта на ставните връзки, както и поддържане и възстановяване оптималния обем на движение на ставите.

масажи-авантюрин
Запиши час

Разнообразие от масажи при нас

Терапия АВАНТЮРИН за околоочен и устен контур

В древността се е смятало, че авантюрина може да лекува алергии и сърдечни заболявания, да подобри зрението. Самото име на камъка подсказва, че е свързан с любота. Той балансира сърдечната чакра, успокоява и дава сили.

В най-новата терапия на Yon-Ka, авантюриновите кристали се използват за дрениращ, охлаждащ масаж на околоочния и устен контур за намаляване дъбочината на бръчките, лифтинг ефект и премахване на отоците и тъмните кръгове в тази зона.

В специфичния масаж се стимулират енергийни точки и се работи по “Yin” и “Yan” меридианите. Масажът на тези точки предотвратява блокажа на енергия, подобрява микроциркулацията и регулира жизнената енергия.

Използват се високо ефективни, иновативни Yon-Ka продукти с мощен ефект против стареене.

• Маска Клетъчна енергия със съдържание на байкалин, липоаминокиселини, Д-рибоза и екстракт от латинка, които повишават клетъчната енергия , клетъчното оксигениеране, както и клетръчното дълголетие.
• Моделираща хидратираща маска- с лиофилизирани екстракти от ананас, касис и червени плодове, алое вера, екстакти от водорасли и др. За оптимална хидратация, подхранване и изглаждане.

Продължителност на терапията: 60 мин.

Лимфодренажен детоксикиращ масаж на цяло тяло с мармалад от водорасли

Лимфодренажът е в основата на всеки оздравителен процес. Особено благотворно влияе при задържане на течности, интоксикации от всякакво естество, отслабен имунитет и целулит.

Масажът освобождава тялото от задържаните течности и отпадни вещества като с това активира клетъчната детоксикация. В края на масажа нанасяме специално разработен за засилване на лимфодренажния процес мармалад от водораслото Полисифония – откритие на бранда Phytomer. Този мармалад съдържа съставки, които стимулират изгарянето на мазнините, активират микроциркулацията, подобрява лимфодренажа като стимулира отделителната система чрез силно диуретичното си действие.

Продължителност на масажа: 120 мин.

Ръчна пластика на лице

Представлява изцяло ръчна терапия за лице с подмладяващ и лифтиращ ефект.
Процедурата е подходяща за всички които предпочитат естествения и неинвазивен антиейдж метод за третиране на лицето.
Цялата структура на лицето, както и състоянието на кожата зависят от тонуса и правилната функционалност на мускулите.
При голям процент от хората мускулите са с намален или повишен тонус, което води до нарушаване овала на лицето ,по-скоростно отпускане  и стареене на кожата.
Чрез руската методика за лице се възвръща тонуса, обема и еластичността на мускулите, подобрява се овала и контура на лицето, видимите бръчки са намалени и се постига цялостен подмладяващ ефект.
Успешно се повлияват отпуснатите “кучешки бузи”, паднал клепач, разглажда се назолабиалните бръчка.
Терапията не е релаксираща, защото клиентът активно участва в нея, но гарантира наистина впечатляващи резултати, моментално видими след първата процедура и разгръщащи се още повече на следващия ден.

Препоръчителен брой процедури: 5 процедури през един ден.

 

Детоксикиращ масаж с мед

Масажът с мед е древен метод, преоткрит и прилаган и в наши дннниии. Той е изключително мощно средство за извличане на натрупаните в тялото токсини и е най-добрата противогрипна защита. Медомасажът въздейства на тъканитев дълбочина като възстановява естествената способност на организма да се самопречиства и самовъзстановява. Силно релаксиращото му и животворно въздействие ще се разлее по цялото Ви тяло, като същевременно ще ви тонизира, отключвайки потока на блокираната жизнена енергия.

• Отключва енергиините блокажи в тялото.
• Детоксикира организма като извлича натрупаните в тялото шлаки и токсини.
• Релаксира и тонизира тялото.

Продължителност на масажа: 60 мин.

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканния масаж е насочен към дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан. Той спомага за нормализиране на патологично повишения мускулен тонус, подобрява подвижността на тъканите и тяхната еластичност, стимулира кръвния и лимфния поток. Прилага се както при остри, така и хронични състояния. Особено подходящ при обща скованост на тялото, предизвикана от заседнал начин на живот, физически и емоционален стрес, болки в кръста, гърба и ишиас, схванат врат и горната част на гърба, болки в гърба и краката, дископатия и дискови хернии, плексит, главоболие и мигрена. Чрез серии от концентрирани техники масажът облекчава болките и подобрява кръвообръщението.

• Подобрява подвижността на тъканите и тяхната еластичност.
• Стимулира кръвния и лимфния поток.
• Облекчава мускулни и ставни болки.

Продължителност на масажа: 60 мин.

Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж се извършва със специфични техники, които активират лимфния поток и кръвообращението. В следствие на това се извеждат задържаните течности от организма заедно с плаките и токсините. Ускорява клетъчната обмяна на веществата, свива и заглажда портокаловата структура на целулита. Масажът стимулира кръвообръщението и така снабдените с кръв клетки се хранят по-добре. Постига се значително подобрение на състоянието на кожата, видимо намаляване и изглаждане на целулита. Стяга и намалява обиколката на бедрата и ханша. В съчетание със здравословен хранителен режим и физическа активност възвръща здравия и стегнат вид на кожата, а с него и самочувствието ви.

• Стяга и намалява обиколката на бедрата и ханша.
• Извежда плаките, токсините и задържаните течности от организма.
• Свива и заглажда целулита.

Продължителност на масажа: 45 мин.

Детоксикираща терапия

Релаксиращата и детоксикираща терапия за гърба на Phytomer  активира изчистването на токсини от организма. Чувството на лекота се допълва от отпускащ масаж и детоксикираща реминерализираща бълбукаща маска със самозатопляща се морска кал. Така само за 30 мин. може да се откъснете от ежедневието и да изпитате лекотата на пречистеното и релаксирано тяло.

• Активира изчистването на токсини от организма
• Пречиства и релаксира тялото
• Отпуска и дава усещане за лекота

Продължителност на терапията: 30 мин.

Ароматъч масаж с етерични масла dōTERRA

AromaTouch е патентована техника за клинично приложение на етеричните масла dōTERRA по енергийните точки и меридиани на тялото. Техниката е създадена от доктор Дейвид Хил и има за цел да подобри цялостното здраве на човек, да засили имунитета му и да го дари с незабравима релаксация. Тази техника се препоръчва за хора с невралгия, мускулни болки, спазми, мускулна треска, депресия, просто за релаксация, засилване на концентрацията и много други. Техниката може да се прилага и върху деца.

Комбинацията от специално подбрани етерични масла, леко докосване и активиране на рецепторите за аромат:

• подкрепя тялото за възстановяване на хомеостазата (баланс)
• дълбоко релаксира тялото и ума, намалявайки безпокойството и стреса
• укрепва имунната система
• детоксифицира тялото
• намалява възпалението 
• поддържа здравата функция на нервната система

Техниката Aromatouch се различава от традиционния масаж, тъй като действа директно върху нервната система, създавайки по-дълбоко усещане за баланс и релаксация.

Продължителност на терапията: 60 мин.